Hvorfor bør virksomheter måle digital trafikk?

#oving4 er en #skoleoppgave i #some om generell nytte for virksomheter av måling

Som jeg også har omtalt i min oppgave om Google Analytics, er det nyttig å bruke analyse og målinger for å bedre forstå hvordan brukerne benytter tjenesten eller nettstedet, og ikke bare gjette seg til hvordan de bør bruke nettstedet på egenhånd.

En av de store trendene innen IT utvikling er, ikke uten grunn, å fokusere på brukernes behov, brukerorientering, når nye løsninger og tjenester skal utformes. Det å på en optimal måte utforme og tilpasse tjenesten(e) slik at brukerne får en så optimal reise og opplevelse av tjenesten som mulig, er gunstig og effektivt for alle. Det gir brukerne bedre tjenester og opplevelser samtidig som de som skal utforme de får en så effektiv konvertering av trafikk til målsetning som mulig. I tillegg vil virksomheten ha muligheten til å forstå sine kunders behov bedre, noe kundene også er interessert i.

For virksomheter vil det også være  et incentiv å optimalisere konverteringen av besøk og trafikk til penger. Det er tross alt inntekter som virksomheter lever av, og virksomheter vil derfor ønske å gjøre tilpasninger i sin kundereise så den blir så lønnsom som mulig. Det å kunne måle om en endring eller tilpasning på f.eks. nettsidene skaper flere salg vil være meget nyttig. I det motsatte tilfellet vil en endring som gir færre salg kunne være katastrofalt.

Slike målinger av tilpasninger gjelder i dag ikke bare nettbutikker og nettsteder, men også i stor grad kampanjer, ofte i flere kanaler på tvers av sosiale medier som twitter, facebook, LinkedIn, Instagram, Snapchat med mer.

Å faktisk måle hva som gjøres, hvilke effekter det har og hva som virker gir virksomheter muligheten til å gjøre flere ting. De kan justere kampanjen mot de segmentene (målgruppene, kanalene) som gir mest konvertering per annonsekrone. De kan teste flere forskjellige kampanjer mot samme kanal for å se hvilken som fungerer best, eller gjøre andre justeringer i sitt eget innholdet eller tjeneste for å optimalisere underveis i en kampanje. Dette hjelper virksomhetene til å bedre styre sin investering i kampanjen og innsikt i hvilken verdi man faktisk får.

I tillegg til å bedre innsikten om brukerne, optimalisering av kundereisen og måling av effekten av endringer er det også nyttig for virksomheter å måle digital trafikk. Det kan være et godt grunnlag for planlegging, målsetninger og investeringer for virksomheten. Å investere i noe som har vist seg å fungere bra, men kanskje i liten skala, er en tryggere og mindre risikofylt tilnærming enn å tro at noe kan fungere. Det er også nyttig som målsetninger for ansatte. Å nå målsetninger kan da være basert på hvor godt man leverer til kundene sine, basert på deres oppførsel.

Det er selvsagt utallige ulemper også med målinger (f.eks. at alt ikke kan måles), men det er nok et område for en annen post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s