Forventningsfaktorer (Skoleoppgave)

På sosiale medier, som i de fleste andre sosiale tilsetninger, er det normer, forventninger og ulike kulturer. Spesielt gjelder dette for bedrifter som er tilstede i sosiale medier. Det gjelder å trå rett, både med tanke på innhold, kanaler og involvering.

En bedrift som jeg mener har fått dette til godt, er Lyse. Som står bak Altibox. De er godt tilstede på sosiale medier, blant annet twitter og facebook, men de har også en blogg som de ansatte i Lyse står bak. Den totale tilstedeværelsen i sosiale medier, og åpenheten på bloggen og andre sosiale medier gir et solid og troverdig inntrykk av Lyse som virksomhet. De oppfyller med andre ord forventningen om troverdighet ved å være tilgjengelige og autentiske.

I tillegg er de tilgjengelige og flinke til å gi tilbakemeldinger i de kanalene man tar kontakt. Ved flere anledninger har jeg spurt om hjelp via twitter, og fått gode svar og veiledning. Denne typen åpenhet og raske respons er veldig positiv for meg som kunde av Altibox.

Selv om bloggen til Lyse ikke er real-time oppdatert, er de også der åpne om meninger, tilbakemeldinger og engasjementet for Viking :D.

Virksomheter som Lyse/Altibox, som er troverdige, gjennomsiktige, oppfordrer til åpenhet og tilbakemeldinger, raske til å svare og viser at de har et langsiktig perspektiv på både virksomheten, kundeforholdet og tilstedeværelsen i sosiale medier oppfyller forventningene vi som kunder har til moderne virksomheter.

Det er et klart fortrinn og en medvirkende årsak til at jeg gjerne anbefaler andre å bli kunde.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s