På tide å satse på teknologer som ledere i staten

I dag ble det kjent at Joakim Lystad ikke lengre leder NAV. Det har blitt heftig omtalt i DN, digi.no og i de fleste andre medier. Et punkt som er gjennomgående er utfordringene NAV står ovenfor på IKT området.

Jeg har siden digitaliserings konferansen i fjor (2014) lurt på hvor lang tid det tar før det stilles konkrete krav til teknologikompetanse hos toppledere i staten. Det kan se ut som startskuddet kommer med utlysning til ny leder av NAV, håper jeg ihvertfall.

Skal staten få de rette forutsetningene for å lykkes med omstilling, effektivisering og digitalisering, tror jeg det må kreves at ledelsen i statlige virksomheter faktisk forstår teknologi. Jeg tror både staten og befolkningen har mye å tjene på å satse på teknologer som ledere.

Selskaper som ser behovet for spesiell kompetanse bør selv ta ansvar for å dyrke frem talenter og kompetanse internt, eller i verste fall skaffe den nødvendige kompetansen eksternt. Det er en tanke som kan være aktuell igjen.

Edit: Mye kan tyde på at Difi (ved Ingelin Killengreen) og jeg er enige, ref hennes kommentar i E24.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s