Verdier

Verdier er viktige for folk. Og siden folk jobber er det viktig for de som jobber der at organisasjoner også har noen verdier. Men det å ha verdier er bare første steg. Det å etterleve de er det som skiller de ekte fra de som later som.

I litt mindre selskaper eller selskaper som ofte har en aktiv og tydelig eier som leder, blir ofte personlige verdier videreført, men etterlevelsen er ikke alltid til stede. Vivi-Ann Hilde nevner i sin E24 spalte noen problemstilliner som kan dukke når ledere ikke etterlever verdiene i organisasjonen. Det ender helt klart opp som dårlig ledelse.

En ganske vanlig fremgangsmåte for organisasjoner å etablere nye verdier, er å kjøre en delvis demokratisk prosess med de ansatte. Gjerne på en felles samling/kickoff hvor forslag fra ledelsen kokes ned til noen utvalgte verdier. Det gått litt inflasjon i både prosessen og verdi begrepet for organisasjoner selv om behovet for verdier og mål (hvorfor) øker.

En annen skribent, Leandro Herrero, har i sine Daily Thoughts tatt tak i problemstillingen og kommet med  flere forslag til hvordan verdi prosessen til organisasjoner kan fornyes og gjennomføres.

De er vell verdt noen minutter.

Beyond Mission and Vision (Part 1 of 5)

The organizational logic (Part 2 of 5)

From values to non-negotionable behaviour (Part 3 of 5)

Articulating your core belief system (Part 4 and 5 of 5)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s