Netthandel historie – Skoleoppgave

Jeg er stor tilhenger av enkelhet og effektivitet. Digital shopping er da et soleklart førstevalg for min del. Jo mer som kan handles online jo bedre. Det skal selvsagt passe (form) og enkelt å returnere. Det beste med netthandel synes jeg ofte ikke er prisen, men friheten av å ikke ha et begrenset utvalg å forholde meg til. I sommer røk det siste parret av mine favorittbukser. Levis 504 Tarmac. Etter litt intens søking på nett viste det seg at Levis ikke produserer akkurat denne utgaven lengre. Å reise rundt i butikker, Carlings etc var ikke mye hjelp i, og et forferdelig tidssluk. Men i Tyskland (som ofte ligger noen år etter i motebildet) har de også nettbutikker, så på http://www.drop-in.de/ hadde de buksene mine. Etter betaling via PayPal, sending via DHL og noen mail på engelsk, hadde jeg nye favoritt bukser :D. Alt i alt (moms og toll og frakt) ble de 500 kroner rimeligere enn veiledende utsalgspris på Carlings. 

Hvem tapte? Veldig få, eller veldig mange. Siden ingen i Norge (som var koblet på nett) hadde den tilgjengelig, valgte jeg en butikk fra Tyskland. Så ingen Norsk butikk ble direkte skadet i dette forsøket :D. Min tillitt til Norske butikker som ikke har vareutvalget på nett sank betraktelig så slik sett tapte alle rene butikker på min handel/oppdagelse. Min tillitt til e-handel ble styrket og min hypotese om at man får tak i alt på nett fikk enda en strek under svaret. 

Men, konsekvenser i større skala.

Butikkens død synes jeg er overdrevet. Vi kommer alltid til å handle. Og for at Norske butikker skal dø må vi starte å kjøpe utelukkende fra utlandet, noe som ikke kommer til å skje. Uansett tollgrense.

Netthandelens andel av detaljhandelen er fortsatt (i 2012) under 5% av den totale detaljhandelen (3.6 % i Bring sin netthandelstatistikk for 2012 og Q1 2013), så selv om den vokser mye raskere enn øvrig handel er det fortsatt langt igjen. Litt lengre ut i selve undersøkelsen står det at tidligere analyser viser at ca 25% av all netthandel er mot utlandet.

Undersøkelsen er faktisk veldig god lesing for dere som liker å ha litt tall.

Obs: Jeg mistenker at Collect@Store  kjøp ikke er en del av netthandel statistikken. Denne typen handel tror jeg det blir mer og mer av. Rema100/Rimi/Coop – hør hør. (Bestill på nett/i app, hent på veien hjem??)

I mitt hode er alle nettbutikker nisje butikker. Fordelen er at man kan gå i mange samtidig eller på kort tid. (Det kan man på Grünerløkka og men…). Det at man har noen store markedsplasser (Amazon, Finn, eBay etc) hjelper ofte ikke særlig, for de har alt for mye. Det blir som en tur på IKEA. Man drar dit for å handle en spesifik ting og hadde man ikke gått forbi alle hyllene så hadde man kun handlet denne ene tingen. Her er mange nettbutikker for dårlige, men de følger i Amazon sine fotspor og blir bedre (IKEA synes jeg forresten er et flott eksempel på «self service», men i en fysisk butikk).  Jeg tror butikker vil dreie seg mer mot lager og service enn utvalgsvisning. Butikker på kjøpesentre vil bli mer showroom og tilby service og ikke ha absolutt alt utstillt. Hvorfor la seg begrense av m2 når du har ubegrenset plass på nett?

At man får butikkdød utenfor byene tror ikke jeg har med netthandel å gjøre. Jeg tror det har med demografi kombinert med at butikker ikke lengre kan ta like mye påslag. Påslaget/marginen var tidligere høy nok til å tåle lavere kundegrunnlag. Med prispress, som kommer uansett, vil man tjene stadig mindre per transaksjon, og uten økende kundegrunnlag vil man aldri øke volumn. Derfor tror jeg butikkene med lokaler vil måtte dreie seg mer mot service, showroom og andre tjenester i tillegg til det som kan pakkes og sendes, som de også tilbyr online. På kjøpesentre ser vi allerede trenden i denne retning. Treningskjedene har allerede inntatt kjøpesentre, fordi de har ingen direkte konkurent på nett. Butikkene har heller ikke lengre ekslusiv kontroll på tilgangen til produktene, noe som gjør at de må tilby andre faktorer enn kun selve produktet.

Men selv om alt virker flott og grønnt bare man er på nett, er det ikke det. Det er fortsatt mange nettbutikker som må legge ned. Her kommer «baksiden» av nettverkseffektene inn. Negative spiraler eller omtale kan få katastrofale konsekvenser for tillitten, og uten tillitt på nett får man ikke gjort mye butikk. Sett i forhold og vektet mot konkursene i detaljhandelen for øvrig tror jeg det er ganske likt, uten å ha regnet på det. Gode produkter selger alltid. Spørsmålet er hvor mye man tjener og om det er nok. Det er ikke mange forrunnt å ha marginer som Apple.

Vil gjerne ha tilbakemeldinger og kritikk på resonnement mitt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s