De tre essensielle spørsmål

Artikkel i dn, om de tre eneste spørsmålene det er verdt å stille til potensielle ansatte (http://www.dn.no/karriere/article2338439.ece)

1. Kan du gjøre jobben?
– Man kan ikke lese fra et papir hva en persons styrker og svakheter er. Vi spør etter konkrete eksempler på hva de har lykkes med, og hva de ikke har taklet like bra. Vi ber dem fortelle om noe de mislyktes i, hva de lærte av det og kan bruke i en lignende situasjon, sier Kevin Kelly i hodejegerselskapet Heidrick & Struggles til Forbes.

2. Kommer du til å elske jobben?
– Yngre ansatte går ikke etter høy lønn for hardt arbeid. De tenker motsatt. De vil jobbe hardt fordi de liker arbeidsplassen og utfordringene de får der. Ledere som tar høyde for dette tiltrekker seg og beholder attraktive ansatte, sier Bill Guy, administrerende direktør i Cornerstone International Group til Forbes.

3. Kommer vi til å takle å jobbe sammen med deg?
– 40 prosent av erfarne ledere forlater organisasjonen, eller blir hjulpet ut eller sparket innen 18 måneder. Det er ikke fordi de er dumme, men ofte ser vi at de ikke passer inn, eller at kulturelle trekk ved organisasjonen ikke er gjort tydelige for dem før de tok jobben, sier Kelly.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s