Hvordan blir min hverdagen enklere med Office 2010?

Office 2010 er stort. Ikke bare kommer SharePoint 2010 og alle andre verktøy, men Office er mer enn bare OUtlook, Word og SharePoint.

For alle som har forsøkt å oversette/lage relasjons baserte løsninger i SharePoint vet at det å skape relasjoner mellom liste elementer og kalkulere og rapportere på disse «løsningene» vil få en litt annen hverdag ved å ta i bruk en annen Office applikasjon, Access 2010. Sammen med Access Services kan man lage enkle (og kompliserte) relasjons database løsninger i Access 2010 og publisere disse til SharePoint 2010. Når nå Reporting Services ogås er integrert i Access 2010, begynner det å lukte fugl.

Alle elementer blir publisert som lister/rapporter og elementer i SharePoint, så her kan man redigere elementene både i listene og via Access applikasjonen. Synkroniseringen skjer når man publiserer til SharePoint og løsningen er da tilgjengelig for alle.

Det er mange nye elementer i Access som kan brukes til å lage sider, skjemaer og navigering som igjen gjør det rask og enkelt for både «utviklere» og sluttbrukere å lage løsninger.

Også med store datamengder (ihvertfall 40 000 items) er det god respons på løsningen. Dette ville vært meget krevende med vanlige lister.

Visio 2010 er en annen «nyhet». Nå fikk vi se «Premium» utgaven, men her var det mange nye funksjoner som fjerner mange gamle behov og som løser endel vanlige problemstillinger som oppstår mellom utviklere og brukere (business users).

Tilkobling til datakilder til å visualisere data, lage arbeidsflyter (som kan videreutvikles i SPD og sendes tilbake for å arbeide videre) og publisere diagrammer og skjemaer som kan oppdateres on-demand i SharePoint gir meg stor lyst til å  lage enorme mengder skjemaer over alt fra infrastruktur til nivå av bruker aktivitet. Med enkle grep kan man også gi sluttbrukere store muligheter til å lage både rapporter, skjemaer, oversikter og KPI’er basert på egne datakilder ved bare å bruke Visio. Dette er enormt gode nyheter og et meget etterlengtet produkt sett med mine øyne.

Ian White holdt et glimrende innlegg hvor han presenterte Visio 2010 og dets muligheter under SharePoint Bootcamp på Lillestrøm. Helge Johansen holdt en stor og omfattende demo på Access 2010 på samme arrangement.

Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s