ADFS 2.0 – Endelig kommer SAMLv2 (til Microsoft Sfæren)

Da er det endelig duket for gode integrasjoner, også for det offentlige i Norge.

Med ADFS 2.0 (som er rett rundt hjørnet) er det nå mulig å federere ID og autentisere basert på SAMLv2.0 protkollen. Dette er jo etterlengtede nyheter for alle oss som har vært involvert med AltInn/MinID prosjekter hvor autentisering ikke akkurat har vært en lek. ADFS 2.0 er en rolle i Windows Server 2008 R2, så når den lanseres kan den lastes ned, installeres og aktiveres. Noe konfigurasjon må selvsagt påberegnes, men da har vi en Microsoft løsning for SAML 2.0, noe som jeg personlig har ventet lenge på. (Man er ikke lengre prisgitt at hardware leverandører utvikler støtte/firmware til sine bokser som støtter SAML 2.0)

Nyheten ble presentert på SharePoint 2010 BootCamp (http://twitter.com/#search?q=%23spcamp10) under et innlegg holdt av Jon Jahren fra Microsoft. Dette gir nå en glimrende plattform for portaler og løsninger (også basert på SharePoint 2010) for offentlig sektor i Norge. Jeg gleder meg til å begynne å se mer på både ADFS 2.0 og SharePoint 2010. Dette åpner også store muligheter for Single-Sign-On hos private selskaper (som ikke kan benytte seg av MinID/AltInn) mellom applikasjoner, extranet eller partnerløsninger. (Bestilling av flybilletter,  kontor rekvisita osv)

Dette er særdeles spennende nyheter og viser (nok en gang) at Microsoft ikke bare henger med, men er helt i front med nye løsninger basert på anerkjente standarder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s