AD integrasjon i SharePoint uten MySites

I et prosjekt jeg arbeider på, hadde vi krav om å hente ut AD informasjon om brukerne av løsningen, men MySites skulle ikke benyttes (ihvertfall ikke enda.). Profiles er jo en glimrende del av SharePoint som gir enorme muligheter for mer community rettede løsninger og interaksjon/integrering med AD. Både sett fra brukerens side og organisasjonen er ser jeg stort sett bare fordeler med å ha MySites tilgjengelig.

Uten MySites blir det ofte veldig kronglete å hente/oppdatere data fra AD fra et SharePoint grensesnitt. Dog finnes det mange gode løsninger som gjør AD felter og informasjon tilgjengelig. Det er dog ikke alt som er like enkelt å lagre tilbake til AD takket være diverse policy instillinger (som ofte varierer fra selskap til selskap), men en custom liste med de nødvendige feltene retter fort opp det.

For å koble til AD lagde jeg et eget AD query objekt og et eget ADBruker objekt som passet mine behov. Å hente ut data fra AD brukte jeg System.DirectoryServices, med DirectoryEntry og DirectorySearch som grunnlag. Herfra og ut ble det ganske enkelt. ADBruker objektet mitt hentet ut alle feltene til den angitte brukeren. Ved å lage en egen metode for oppdatering og angi hvilke felter en bruker kunne oppdatere var det eneste som gjenstod å lage et brukerinterface (skjema) for brukerne.

Mitt utgangspunkt var å knytte AD informasjon fra brukeren til opprettet innhold i SharePoint. Alle elementene som ble opprettet i en liste skulle merkes med en verdi som ble hentet fra AD. Basert på denne verdien skulle det så gå mail til riktig person for videre bearbeidelse.

Jaja, lang historie kort. Her er koden jeg brukte.

Koden:
ADQuery
ADUser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s